25/10/17

ETAPES EN L'ADQUISICIÓ DE LA LECTURA I L'ESCRIPTURA

El llenguatge sorgeix en l'ésser humà com a mitjà de comunicació, però després es converteix en un mitjà per adquirir coneixement. El llenguatge possibilita la construcció del pensament i la seva estructuració, de manera que dominar-ho és fonamental per construir l'aprenentatge.
 Etapes d'escriptura:

 1ª) Etapa d'escriptura indiferenciada: els nins no distingeixen les grafies dels dibuixos. (Faran el mateix gargot per dibuixar alguna cosa que per escriure-ho).

 2ª) Etapa d'escriptura diferenciada: imiten les lletres que veuen, copiant d'un model, però sense tenir consciència real del que escriuen.

 3ª) Etapa sil·làbica: comencen a establir relacions entre el so de les paraules i el seu grafisme. Identifiquen la síl·laba, però solen representar-la amb una sola lletra (normalment vocals, que para ells tenen major sonoritat).

 4ª) Etapa sil·làbic-alfabètica: estableixen correspondències entre les síl·labes i el que escriuen, però no són capaces de segmentar tots els elements sonors de la paraula, la qual cosa fa que deixin sense escriure algunes lletres.

 5ª) Etapa alfabètica: reconeixen una correspondència alfabètica a cada so de la paraula, tant consonants com a vocals, encara que hauran d'aprendre encara l'ortografia correcta.



LECTURA


SI CLICAU A L'ENLLAÇ PODREU VEURE UNA ALTRE EXPLICACIÓ DE LES ETAPES D LECTURA I ESCRIPTURA.

1 comentarios:

  1. Per favor, algú pot aclarir-me com es tradueix el substantiu castellà GARABATEO al català-valencià-balear?

    ResponElimina

 
CLASSE DE 4 ANYS Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template